Postpartum Consult (PPC)

Zwangerschap is een risicofactor voor het ontwikkelen van bekkenbodemproblemen op latere leeftijd. Vanaf 6 weken na de bevalling is er de mogelijkheid voor een bekken en bekkenbodem check.

Zo kan u met behulp van gerichte adviezen en oefeningen verantwoord gaan herstellen.

Zijn er eerder klachten na de bevalling dan is het natuurlijk altijd mogelijk om al eerder een afspraak te maken.

Wil je weten hoe het met je herstel van je bekken en bekkenbodem is en welke adviezen (sporten, werken, etc..) en oefeningen er voor jou gelden?

Je kunt terecht na de reguliere nacontrole door verloskundige of gynaecoloog. Er is geen verwijzing nodig.

Dit is als het ware een check up na jouw bevalling met als doel jou te adviseren over een zo optimaal mogelijk herstel.

Bekkenfysiotherapie consult na de bevalling (postpartum)

Zwangerschappen en bevallingen vormen risico’s voor het ontwikkelen van klachten van het bekken en de bekkenbodem.  Na de bevalling heeft je lichaam tijd nodig om weer te herstellen. Dat herstel is voor iedereen anders. Door kort na de bevalling al aan een optimaal herstel te werken, kunnen acute klachten beter behandeld worden en toekomstige klachten wellicht voorkomen.

De behandelingen fysiotherapie en bekkenfysiotherapie worden, indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, (gedeeltelijk) vergoed door uw zorgverzekeraar.

Indien er een verwijzing is voor de behandeling van urineverlies dan valt deze eenmalig 9x onder de vergoeding van de basis verzekering.